Горобиевский стиліндегі борщ (суық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 300 г картоп, 300 г қырыққабат, 100 г пияз, 100 г сәбіз, қызанақтағы 100 г шпрат, 100 г өсімдік майы, дәмдеуіштер. Горобиевка - Украинадағы шағын ауыл, мұндай борщ сол жерде қайнатылады. Пропорциялар кастрөлдің мөлшеріне және аспазшының дәміне байланысты. Неше порцияға арналған: 6.Пісіру уақыты 60 мин.
Сипаттамасы Кәстрөлге су құйып, туралған картопты, туралған пиязды салып, жартылай дайын болғанша пісіріңіз. Ұсақталған қырыққабатты қосыңыз. Барлығы қайнап жатқанда, өсімдік майына сәбіз қосылған кішкене пиязды қуырып, борщқа қосыңыз. Дайын болғанға дейін 5-10 минут бұрын спраттың 1-2 банкасын (кастрөлдің мөлшеріне байланысты) салыңыз (міндетті түрде!) ТОМАТ ТҰЗДЫҒЫНДА. Лавр жапырағы, дәміне қарай дәмдеуіштер тұзы. Борщты салқындатуға және салқын түрде жеуге дайын болғаннан кейін.