Асқабақтан жасалған сусындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Біз қандай да бір себептермен асқабақты ұмытып кетеміз. Біздің дәуірімізге дейінгі үш мыңжылдықта Мексика мен Египеттің тұрғындары оны жақсы білетін. Асқабақ Еуропаға XVI ғасырдың ортасында ғана келді, бірақ өткен ғасырда ғана ірі сфералық немесе сопақ жемістері бар бұл жемісті өсімдік жалпыға бірдей танылды. Орыс дастарханында бұл көкөніс сол кезде де өте қажет болды - өткеннің барлық ескі анықтамалықтары оған лайықты бағасын берді. Тағы да болар еді! Ұрықтың салмағы кейде екі-үш фунтқа жетіп қана қоймайды, асқабақтың сулы целлюлозасында көмірсулар, микроэлементтер, каротин, витаминдер, пектиндік заттар бар, сондықтан CE диеталық диетада семіздік, атеросклероз, асқазан, жүрек аурулары, жүйке аурулары үшін қолданылады. жүктілік кезіндегі құсуға қарсы жүйе. Асқабақ шырыны ұйқысыздыққа жақсы.