Ескі құймақ рецепті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір стақан тары жармасын шайыңыз. Сұйық тары ботқасын тұзсыз суға пісіріңіз. Салқындатыңыз, кішкене эмальданған табаға құйыңыз, жылы суда сұйылтылған аздап ашытқы қосыңыз. Пышақтың ұшына 4 жұмыртқа, 1 кесе жарма, тұз, сода, ұн қосыңыз. Барлығын қолыңызбен жақсылап араластырыңыз және түні бойы жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілген кезде 1 стакан қайнаған суға құйыңыз, араластырыңыз және 30 минутқа қалдырыңыз. Құймақтарды құрғақ табада қақпақпен жауып, баяу отта пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында маймен майлаңыз.