Алмұрт "Әдемі Елена"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл тағамға төрт үлкен және сегіз кішкентай алмұрт, 1 лимон шырыны, 30 г қант, 3-4 дана қажет. қалампыр, бір шымшым даршын. Біз тұздықты 200 г сүт, 200 г кілегей және 50 г қанттан дайындаймыз. Алмұрттарды бұтақтар сынбауы үшін абайлап жуыңыз, қабығын аршып, қара түске айналмас үшін лимон шырынын сүртіңіз. Алмұрт бір қатарға тұратындай етіп бүктеліп, қалампыр, қант, даршын және қалған лимон шырынын қайнатылған сумен құйылады. Біз жұмсақ болғанша баяу отта қайнатамыз және суығанша қалдырамыз. Кішкене кастрюльде шоколадты ерітіп, қант, кілегей қосып, үнемі араластыра отырып, біртекті масса пайда болғанша пісіреміз. Қалған алмұрттарды дуршлагқа саламыз, сосын табаққа салып, ыстық тұздықпен толтырамыз, ыдыстың шетіне және ортасына кілегеймен безендіреміз.