Пияз туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Оның пиязға қарағанда нәзік хош иісі және нәзік және жағымды тәтті дәмі бар. салаттар, тұздықтар, сорпалар дайындау үшін, ет және балық тағамдарына гарнир ретінде қолданылады. Пиязды жаңа піскен түрде пайдалануға болады. Пияз салаты өсімдік майымен, майонезбен немесе тұздықпен дәмделеді. Лимон бальзамы, эстрагон, насыбайгүл қосылған жаңа піскен алма, ақ қырыққабат, сәбіз қосылған салат өте дәмді. Пияздың сабағын лимон шырыны, сары май қосып, аз мөлшерде суға салып, ыстық күйінде жейді. Пияздың құрамында бірқатар дәрумендер бар, соның ішінде каротин, С, Е, В1, В2, РР және т.б. Пияздың емдік қасиеті бар, подагра, ревматизм, бүйрек-тас ауруларына ұсынылады.