Жаңғақ торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5 сарысын бір стақан қантпен жұмсақ болғанша сүртіңіз, бір стақан қаймақ құйыңыз, араластырыңыз және 5 стакан ұн қосыңыз, 1/3 шай қасық ас содасымен араластырыңыз. Қамыр жақсылап араластырылған кезде оған 3/4 кесе аздап жұмсартылған сары май салынады. Содан кейін қамырды пісіріп, сүлгімен жауып, суыққа шығарыңыз. Адам жарты сағат бойы үш бірдей қабатты жайып, маймен майланған және ұн себілген пісірме табаққа немесе табаға салады. Әрбір қабат бір стақан майдалап туралған және илектеу түйреуішпен мыжылған жаңғақтардан, жұмыртқаның ақтығы ақ және үлпілдек болғанша шайқалған бір стақан ақуыздан жасалған жаңғақ пастасымен ауыстырылады. Торт т = + 220-240гр температурада пісіріледі. Оның үстіне көпіртілген қоюландырылған сүтті құйып, кептірілген туралған жаңғақтарды себуге болады.