Шоколадпен қапталған мас шие
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 5 жұмыртқаны 1 стакан қантпен шайқаңыз, 2 стакан ұн, 1/2 шай қасық сода, сөндірілген сірке суын, 1 ас қасық какао құйыңыз. Барлығын араластырыңыз да, пешке пісіріңіз. 1 стакан шиені 2-3 сағат бойы қызыл шараппен жабыңыз. Толтыру: 300 г сары майды 1/2 стакан қантпен сүртіңіз, шоколад қосыңыз (2-3 ас қасық какао, 3-4 ас қасық сүт, 30 г сары май және 3-4 ас қасық қант). Салқындатылған тортты ұзына бойына екіге бөліп, ортасын одан алып тастаңыз, оны толтырғышпен ұнтақтаңыз, шие қосыңыз және осы массамен ортасын қырып тастағаннан кейін кесілген торттан шыққан "Қораптарды" толтырыңыз. Толтырылған қораптарды бір -біріне салыңыз (оны кесіп алмау үшін), шоколад құйыңыз және ұсақталған жаңғақ себіңіз. Алынған өнер туындысын суыққа қою керек. Торттың суықта болу уақыты осы туындының дәмін татқысы келетін мөлшерге кері пропорционалды. Шиенің орнына жазда таңқурай қолдануға болады, жидектер тұтас болуы керек. Қыста мандарин кесектері бар жаңа жылдық торт өте ерекше болып шығады. Айтпақшы, алкогольсіз жаңа піскен шие де дәмді болып шығады.