Көктемнің сыйы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г линден бүршігі үшін - 2 жұмыртқа, 1 стакан қаймақ, 1 ас қасық. дайын қыша қасық, аздап сірке суы (дәміне қарай). Дәміне қарай тұз. Егер қаймақ болмаса, онда қаймақ тұздығының орнына - 200 г майонез. Бұл линден бүршіктерінен немесе әлі күнге дейін жас мыжылған линден жапырақтарынан жасалған салат. Біздің отбасымыз көк шөптерді жақсы көреді, ал әк бүршіктері ашылған кезде біз бұл әдеттен тыс қарапайым салатты жиі дайындаймыз. Жартылай гүлденген линден бүршіктерін немесе жас, мыжылған, нәзік жапырақтарын салқын суға дуршлагпен жақсылап жуамыз, бүйректен дөрекі қабыршақтарды алып тастаймыз, судың ағып кетуіне жол береміз. Содан кейін біз әр бүйректі ұзына бойына екіге бөліп, кішкене жапырақтарын ұсақтап турап, салат ыдысына саламыз. Салқындатылған жұмыртқаны ұсақтап тураңыз, қаймақ тұздығымен араластырыңыз (қаймаққа қыша мен ас сірке суын қосу керек) немесе майонезбен. Бүршіктерді немесе жапырақтарды дайын тұздықпен құйыңыз. Салатты жаңа піскен қайың жапырақтарымен немесе гүлденген тал бүршіктерімен безендіруге болады.