Беларусь тілінде толтырылған тауықтың аяғы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 4 порцияға арналған. Тауықтың аяқтары - 4 дана. ақ нан - 4 тілім, сүт - 4 ас қасық. л. тауық бауыры - 50 г. пияз - 1 бас, май - 3 ас қасық. л. қаймақ - 4 сағ. л. мускат жаңғағы - 4 г. дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Тауықтың аяғынан теріні жылтыратыңыз, ол тек аяқтың ең ұшына жабысып қалады. Аяқтың қалған бөлігін кесіп тастаңыз, етін сүйектен бөліп, ет тартқыштан өткізіңіз. Сүтке малынған нанды ет тартқыштан екі рет паштет торымен өткізіп, етпен араластырыңыз. Пиязды ұсақтап турап, табаға майға аздап қуырыңыз. Оған бұрын қайнаған сумен күйдірілген тауық бауырын қосып, тағы бес минут қуырыңыз. Содан кейін бауырды суытып, турап, мускат жаңғағы, тұз және бұрыш қосып, пияз және етпен араластырыңыз. Тауықтың аяғын тартылған етпен толтырыңыз, оны тігіңіз, қаймақпен майлаңыз және пеште қуырыңыз (180с температурада 15-20 минут).