Алмадан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг аршылған алма үшін 500 - 700 г қант пісіру үшін қышқыл сорттарын аламыз. Жемістер жуылады, қабығынан тазартылады, өзегі алынады және әрбір жартысы 2 тілімге кесіледі. Осыдан кейін алма жұмсарту үшін бумен пісіріледі. Табаның түбіне сабы бар металл тор, ал оның ішіне алма салынады. Су торға жету үшін жеткілікті мөлшерде құйылады. Бумен пісіру ұзақтығы қайнаған сәттен бастап 15-20 минутты құрайды. Осыдан кейін алмаларды ет тартқышта ұсақтайды немесе дуршлаг арқылы ағаш ұнтақпен сүртеді. Алынған пюре қантпен қайнатылады.