Кулфи (үнді балмұздағы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 банка тәтті қоюландырылған сүт, 5 кесе (литрден сәл аз - грамм 850-900) сүт, туралған жаңғақтар (жарамдылық мерзімі бойынша - бадам, жержаңғақ, тұздалмаған кешью, фундук пен жаңғақ қоспасы, бірақ жақсырақ бадам), 2 шай. жүгері ұнының қасықтары (төтенше жағдайларда 1 шай қасық бидай ұны және 1 шай қасықтан сәл артық крахмал, бірақ бұл одан да жаман), 2 шай қасық. ас қасық үгітілген кардамон, дәміне қарай шафран, ваниль пышағының ұшында және қажет болса даршын пышағының ұшында. Қоюлатылған және кәдімгі сүтті бірге араластырыңыз. Үздіксіз араластыра отырып, қайнатыңыз. Ұнды екі шай қасық қаймақ құйылғанша сұйылтыңыз. суға құйыңыз, сүтке араластырған кезде жұқа ағынмен құйыңыз, қоюланғанша тағы 2-3 минут қайнатыңыз. Оттан алғаннан кейін ұсақталған (шаңға емес, кесектерге!) жаңғақтар мен дәмдеуіштерді салқындатыңыз (жай ауада), содан кейін қалыптарға құйыңыз және түнде тоңазытқышқа салыңыз (шамамен 8 сағат). Күлфиге арналған дәстүрлі қалыптар - осындай сазды цилиндрлер. Әрине, бұл маңызды емес, дәмге әсер етпейді. Әдетте жаңа піскен, қабығы аршылған және кесілген жемістермен бірге беріледі: мысалы, манго, папайя, қауын, алмұрт, киви, банан, шабдалы немесе осындай жемістерден жасалған жеміс салатының үстіне қалыптан жайылған (қышқыл жемістерге қызмет етпеңіз).