Халваның бірнеше нұсқалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы 1. 2 үстел. тазартылмаған күнбағыс дәндері, 1,5стек. ұн, 2 стақан. қант, 0,5стек. күнбағыс майы, 0,5стек. судың. Тұқымдарды қуырыңыз және ет тартқышты сағатына екі рет айналдырыңыз. Ұнды қызарғанша үнемі араластыра отырып, құрғақ табада қуырыңыз. Ұнды тұқымдық тортпен және тағы бір рет ет тартқышпен араластырыңыз. Май қосып, араластырыңыз. Сиропты қант пен судан қайнатыңыз, сонда қант толығымен ериді. Сиропты қалғандарына жақсылап араластырыңыз да, тоңазытқышқа қатайғанша құйыңыз. Ескертпе: Майды дайын сиропқа құйып, бұл затты аздап қайнатуға болады, содан кейін массаның қалған бөлігімен араластыруға болады. Дәмі, әрине, түпнұсқа халва емес, тәтті жан үшін жейді.