Жаңғақ халва
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12537-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы Бал - 250, қабығы аршылған жаңғақ - 500. Аршылған жаңғақтарды қуырыңыз, қабығын аршып, қолыңызбен сүртіңіз. Балды қуырыңыз. Балдың дайындығын келесідей тексеруге болады: бір тамшы балды суық суға құйыңыз, егер тамшы қоюланып кетсе, онда бал дайын болады. Балды оттан алыңыз, жаңғақ қосыңыз, араластырыңыз. Халва ыстық болған кезде, бұрын маймен майланған ыдысқа тез салыңыз. Қажет болса, жаңғақтарды ұсақтауға болады, оларды үлкен мөлшерде қалдыруға болады.