ТҰЗ ҚОСЫЛҒАН АСКӨК
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Аскөкті жуыңыз, аздап құрғатыңыз, содан кейін жапырақтары мен сабақтарын тураңыз немесе тураңыз, құрғақ тұзбен араластырыңыз (100 г аскөкке 2 шай қасық тұз (20 г)). Аскөк пен тұздың қоспасын шыны ыдыстарға салыңыз да, жақсылап сығыңыз, сонда шырын пайда болады және салқын, қараңғы жерде, бірақ 0 С-тан төмен емес жерде сақталады. Бұл жасыл желек өзінің табиғи түсін сақтайды. Бірақ бұл концентрат тек сорпаларға, өте аз мөлшерде келеді. Бұл жағдайда көптеген заттар (Витаминдер, минералды элементтер) шайылып, тотығады.