Қуырылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқа, 1 шай қасық сары май, тұз. Жұмыртқаның қабығын пышақпен шаншыңыз немесе кастрөлдің немесе табаның өткір жиегіне соғыңыз, содан кейін жұмыртқаның ішіндегісін сындырып, табаққа құйыңыз, бұл процесте сарысы қабығынан өтпеу үшін абай болыңыз. Сары майды кішкене табада ерітіп, жұмыртқаны абайлап босатып, тұз себіңіз. Қуырылған жұмыртқасы бар табаны пешке қойып, қақпағын жауып 3-4 минут қуырыңыз. Жұмыртқаның ақтығы аздап қоюланып, сүтті ақ түске айналғанда, жұмыртқаны оттан алып, дереу үстелге ұсыныңыз.