Алма қосылған бисквит
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер Норма: жұмыртқа 4 дана., түйіршіктелген қант 1 кесе, картоп крахмалы 1/3 кесе, бидай ұны 2/3 кесе, жаңа піскен алма 4 дана.
Сипаттамасы Жұмыртқаның ағын шайқаңыз, оларға біртіндеп түйіршіктелген қант пен сарысын қосыңыз, масса біртіндеп қалың болып шығуы керек. Содан кейін алдын ала картоп крахмалымен араластыра отырып, еленген бидай ұнын мұқият қосыңыз. Қамырды төменнен жоғары қарай жеңіл қозғалыстармен илеңіз (ол біртекті болуы керек). Жақсы майланған қалыптың түбіне (терең табаға) нан үгіндісін себіңіз де, жұқа туралған аршылған алма кесектерін біркелкі таратыңыз (өзегін тұқымдармен алып тастауды ұмытпаңыз). Дайын қамырды құйыңыз, үстіне қант қосылған даршын себуге болады. Тұмшапеште 20- 25 минут пісіріңіз. Т=+180 гр кезінде. Дайын бисквитті қағазбен жабылған үстелге немесе тақтаға абайлап салыңыз.