Швейцариялық қуырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Картоп 200, ысталған бекон 50, кілегей 30, сүт 30, мускат жаңғағы, тұз.
Сипаттамасы "Формада" пісірілген картоп салқындатылады, қабығынан тазартылады, үккіште сабанмен қырылады. Кішкене кесектерге кесілген шошқа майы (бекон) баяу отта ерітіледі. Картопты табаға құйып, шошқа майымен жақсылап араластырады, тұз бен мускат жаңғағымен дәмдейді, сүт пен кілегей құйып, қайтадан араластырады да, табаны ыдыспен жабады. 15 минуттан кейін табаның ішіндегісін алтын қыртысы бар ыдысқа жоғары қарай аударыңыз. Қуыруды жұмыртқаның үстіне құйып, үгітілген ірімшік себуге болады.