Айлакер палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 300 гр. шошқа еті, 200 гр. саңырауқұлақтар, күріш, сәбіз, тәтті бұрыш, қызанақ, өсімдік майы, пияз, ақжелкен, аскөк, сарымсақ, қызыл бұрыш, қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Етті қуыруға арналған табада сары майға қуырыңыз. Аздап су құйыңыз, томат пастасын қосып, аздап бұқтыруға рұқсат етіңіз. Осы уақытта қызанақты, пиязды турап, сәбізді үккіштен өткізіп, бұрышты турап, осының бәрін етке қосыңыз. Тағы да аздап бұқтыруға рұқсат етіңіз. Осы уақытта күрішті жуып, етке қосыңыз, дәмдеуіштермен, тұзбен дәмдеңіз, саңырауқұлақтарды сол жерге қосыңыз. Мұның бәрін қақпақтың астына қойып, дайын болғанға дейін бұқтырыңыз. Онда сарымсақты сығуға дайын болғанға дейін 5 минут бұрын. Дайын болғанға дейін қайтадан сөндіріңіз. Содан кейін сол жерге туралған көк қосыңыз.