Жапондық күріш салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кесе күріш, 2 кесе су, 250 г қуырылған немесе пісірілген сиыр еті, 1-2 апельсин, тұз. Тұздық: 1 сарысы, әрқайсысы 1 шай қасық. қыша мен қант, 1 ас қасық.л сірке суы, литрдің үштен бірі өсімдік майы, 1 апельсин, 1 ас қасық.л жүгері ұны, лимон шырыны, 0,5 шай қасық. тұз.
Сипаттамасы Жапондықтардың тамақтануындағы күріш славяндардағы картоп немесе моңғолдардағы ет сияқты басым рөл атқарады. Көбінесе оны аздап сумен пісіреді, буға пісіреді және ешқашан араластырмайды. Жалпы, күрішті тұзсыз қайнатып, тұзды, ащы немесе тәтті дәмдеуіштермен жейді. Күрішті жуыңыз және пісіріңіз. Дуршлагқа салып, үстіне суық су құйыңыз. Сарысы, қыша, қант, сірке суы, тұзды шайқауышпен жақсылап шайқаңыз, өсімдік майын біртіндеп қосыңыз. Апельсин шырынын сумен сұйылтыңыз (7 қасық суға 1 қасық шырын) және жүгері ұнын осы апельсин суында сұйылтыңыз, қайнатыңыз және майонезбен араластырыңыз. Күрішті, ет текшелерін және ұсақталған апелисин тілімдерін араластырыңыз, салатты лимон шырынын себіңіз. Салатты дәмдеңіз. Салқын түрде қызмет етіңіз.