Сырадағы хек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Француз асханасының 300 рецепті, Н.Мельникова "4 үлкен кесек хек 125 г жаңа шошқа майы 4 пияз 1 десерт қасық ұн 60 г сары май 300 г сыра 1/2 шай қасық. қант бір шоқ жасыл 1 ас қасық. қыша 100 г қаймақ 4 ірі картоп тұзы, бұрыш.
Сипаттамасы Хекті тазалаңыз, жуыңыз, құрғатыңыз, тұз қосыңыз. Шошқа майын, аршылған пиязды, ақжелкенді ұсақтап тураңыз. Қуыруға арналған табада сары май мен пиязды қызартып, ұн себіңіз де, қызарғанша қайтадан қуырыңыз. Ол жерге сыраны да құйып, қант, бір шоқ шөп, тұз, бұрыш қосып, баяу отта 15 минут қайнатыңыз. Картопты екіге бөліп, буға пісіріңіз. Сыра тұздығынан шөптерді алып тастаңыз, хекті төмендетіңіз және баяу отта 20 минут қайнатыңыз, қайнатпаңыз. Хекті қыздырылған табаққа салыңыз, картоппен жабыңыз. Қаймақпен сұйылтылған қыша тұздыққа құйылады, отқа қойылады және 1 минут шайқалады. Тұздықты хекке құйыңыз, ақжелкен себіңіз. Ыдысты ыстық күйінде беріңіз. "