Жаңа піскен алма мен мандариннен жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Мандариндерді тазалаңыз, тілімдерге бөліңіз және табаққа салыңыз. Мандарин қабығынан ақ целлюлозаны кесіп, үстіңгі қабатын (қабығын) сабан түрінде ұсақтап турап, бір стақан суға қайнатқаннан кейін оны елекке салыңыз. Кәстрөлге қант құйыңыз, үстіне 2 стакан ыстық су құйыңыз, араластырыңыз, қабығын аршып, туралған алманы салып, алма жұмсақ болғанша баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Салқындатылған алма мен мандарин кесектерін вазаларға салып, сироппен жабыңыз. 250 г алма мен 4 мандарин үшін - 3/4 кесе қант.