Шығанақ зраздары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер сиыр еті (Артқы жағы) - 500 г шошқа майы - 100 г пияз - 2 дана жұмыртқа - 3 дана (2 қатты пісірілген) қара бидай ұсақталған крекер - жарты кесе қара бұрыш - 1 шай қасық. майонез
Сипаттамасы Сиыр етін қалыңдығы 0,5 см, алақанның көлеміндей немесе одан да көп қабаттарға кесіңіз, ұрыңыз (Міндетті түрде), тұз, бұрыш, ұрылған жұмыртқамен майлаңыз, 15 минут ұстаңыз. Шошқа майын кішкене текшелерге кесіңіз, бөртпелер пайда болғанша ерітіңіз. Қуырылған пияздан, қатты пісірілген жұмыртқалардан, қопсытқыштардан және крекерден оны түзетіп, 0,5 - 1 см қабаты бар дайындалған сиыр етіне құйып, орамға немесе конвертке орап, байлап, майланған жұмыртқамен майлаңыз. Ерітілген шошқа майында зразаны жоғары температурада қуырыңыз, содан кейін дайын болғанға дейін баяу отта. Майды еріту кезінде 1 - 2 ас қасық қосыңыз. ас қасық су.