"Наташадан шыққан бидғат" пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқа, бір шымшым тұз, 1 шай қасық қант, 125 г сары май, 1 стакан сүт, ұн, қызанақ (немесе томат пастасы), саңырауқұлақтар (егер жоқ болса - шұжық немесе ветчина), пияз, ірімшік, шөптер. Дайындау уақыты 20 мин. Жұмыртқаны тұзбен, қантпен және маймен жақсылап сүртіңіз, сүт қосыңыз. Ұнтақтауды жалғастыра отырып, түйіршіктер пайда болмас үшін ұнды ақырын қосыңыз. Сірке суында сөндірілген 1/2 шай қасық сода қосыңыз. Қамыр тым сұйық болмауы керек, бірақ қалың болмауы керек. Шамамен қаймақ сияқты. Пішінді маймен майлаңыз, ұн себіңіз. Қамырдың 2/3 бөлігін қалыпқа құйыңыз. Үстіне қуырылған пиязды, саңырауқұлақтарды (шұжық, ветчина) салып, үгітілген ірімшік себіңіз. Қалған қамырмен жабыңыз. Шамамен 20 минут пісіріңіз (пештің түріне байланысты). Дайын тағамды жаңа піскен шөптермен себіңіз.