Кілегейлі жаңғақ балмұздақ.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3/4 фунт жаңғақ дәндерін 1 қасық апельсин (раушан) суға (Гүлдерден алынған су) ұсақтаңыз. 3 стакан ыстық қаймақ құйыңыз, 4-5 сарысын сүзіңіз, доб 1 стакан қантпен сүртіңіз, бумен пісіріңіз, қалыңдатылғанша пешке араластырыңыз. Суыққа қойыңыз. Содан кейін мұз және тұз қосылған балмұздақ жасаушыға құйып, 2-3 қалақшасы бар дөңгелекпен шайқаңыз (1,2-суретті қараңыз). Балмұздаққа тұз бен мұз түспеуі үшін балмұздақ жасағыштан қақпақты абайлап алыңыз.