Сүзбе Пасха
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12687-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші. Дәстүрлі Пасха мейрамы төбесі қиылған тетраэдрлік пирамида түрінде болуы керек. Мұндай дайын формалар табылмағандықтан, қолда бар құралдармен жұмыс істеуге тура келеді. Екінші. Пасха мерекесіне арналған сүзбені салмақты түрде сатып алған дұрыс - ол құрғақ. Егер бұл мүмкін болмаса, онда сүзбені пісірер алдында пресс астына сығып алу керек. Үшіншісі - түйіршіктелген қант мүмкіндігінше ұсақ болуы керек. Төртіншіден - барлық Пасхалар бірнеше сағат бойы пісірудің соңында (2-ден 5-ке дейін - сүзбенің құрғақтығына байланысты) престің астына қойылады - яғни сүзбе массасы қалыпқа толтырылады, үстіне - қысым. Пасха табаққа жайылмас бұрын жатып, тығыздалуы керек. Пасханы суықта баспасөз астында ұстау керек. 1. Електен өткізілген 800 г сүзбеге (жақсырақ үй немесе базар) жұмсартылған сары майдың төрттен бір бөлігін және 1-2 ас қасық қосыңыз.л қаймақ, дәміне қарай қант. Бөлек кастрюльде 5 сарысы мен 5 ас қасық шайқаңыз.л қант, бір пакет кілегей (~250 мл) құйып, қоюланғанша үздіксіз араластыра отырып, отқа қойыңыз. Аздап суытып, сүзбемен араластырыңыз. Мейізді (бұрын суланған), жаңғақтарды, қантталған жемістерді қосыңыз. Қалыпқа мықтап салыңыз. Егер Пасханың арнайы формасы болмаса, онда сіз пиалай немесе тостағанмен мүлдем және еш қиындықсыз жасай аласыз. Пасха күні таңертең тостағанды табаққа аударыңыз, Пасханы абайлап алыңыз. Тәтті кілегей соусын құйсаңыз жақсы болар еді (1 стаканға. кілегей - 1 ас қасық.л. қант және 1 ас қасық.л. крахмал, баяу отта қоюлатыңыз), ал үстіне қалған жаңғақтармен, кәмпиттермен, мейізбен безендіріңіз.