Сыраға "Жолақтар"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқа, 1 ас қасық. қаймақ, 2 ас қасық. көкнәр тұқымының қасықтары, зире, 400 г еріген сары май, 2 ас қасық ұн, 2 ас қасық. қант қасықтары, қызылша шырыны, тұз, ванильді қант. Ұнға қаймақ, жұмыртқа салып, көкнәр тұқымын, тұзды, қантты және ванилинді қосыңыз. Жолақтар қызғылт болуы үшін қамырға қызылша шырынын (3-4 қасық) құйыңыз. Қамырды өте жақсы илеңіз, суықта екі сағатқа қойыңыз. Содан кейін жіңішке жайып, шамамен 15х2 см жолақтарға кесіңіз. Қайнаған майға салып, алтын қоңыр түске дейін қуырыңыз. Саңылаулы қасықпен алыңыз да, вазаға әдемі етіп салыңыз. Жасырын сыра ішу! Тек, тағы да қайталаймын, арзан сорттарды сатып алмаңыз. Квас жақсырақ.