Қыша қосылған немесе қаймақ қосылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 8 қызанақ, 100 г. жасыл немесе 1 бас пияз, аскөк, қыша тұздығы немесе 0,5 кесе қаймақ, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қызанақты жуыңыз, сабағын өткір пышақпен кесіңіз. Біркелкі тілімдерге кесіңіз, қыша таңғышын құйыңыз, майдалап туралған пияз мен аскөк себіңіз. Қыша таңғышының орнына қаймақ қолдануға болады. Тіскебасарды жұмсақ ету үшін қызанақты қабығынан тазарту керек. Мұны істеу үшін оларды ыстық суға 1 минут салып, суық сумен шайып тастау керек, сонда тері оңай кетеді. Ескі кітаптарда араққа арналған тамаша тағамдар ретінде ұсынылады.