Түрлі-түсті салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Салат немесе қытай салаты 50 г, Лоло-россо салаты 50 г, шие қызанақтары 30 г, жаңа піскен қияр 30 г, түрлі-түсті болгар бұрышы 30 г, пияз 10 г, күнбағыс тұқымы 10 г, зәйтүн майы 20 г, қыша 5 г, лимон шырыны 10 г, тұз 3 г, ұнтақталған қара бұрыш 2 г.
Сипаттамасы Әр түрлі түсті өңделген болгар бұрышы мен салатты жұқа жолақтарға кесіңіз. Сондай-ақ, жаңа піскен қиярды белдеулеріне кесіңіз, пиязды сақиналарға кесіңіз, шие қызанақтарын екіге бөліңіз. Таңғышты дайындау үшін қыша, лимон шырыны мен зәйтүн майын араластырыңыз. Тұз, бұрыш және күнбағыс дәндерін қосыңыз. Дайындалған көкөністерді біріктіріңіз, таңғышты қосыңыз, ақырын араластырыңыз және салат жапырақтарына салыңыз. Қияр кесектерімен, қызанақтың жартысымен, шалғам гүлімен, қара зәйтүнмен және шөптермен безендіріңіз. Қалған тұқымдарды салаттың үстіне себіңіз.