Жұмыртқадағы кесектер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 3 жұмыртқа, 150 г сүт, 1 бөлке (тіпті ескіргені жақсы - сүт қосылған жұмыртқа жақсы сіңеді), кез келген 100 г ірімшік, тұз, май.
Сипаттамасы Табаны маймен майлаңыз. Наннан 4 бөлікті кесіп алыңыз. Оларды табаға бір қабат етіп мықтап салыңыз. Жұмыртқаларды шыныаяққа бөліп, шайқаңыз, тұз қосыңыз, сүт қосыңыз, сонымен бірге бүкіл қоспаны шайқауды жалғастырыңыз. Барлығын бөліктерге құйыңыз. Плитаға қойыңыз. Қақпақпен жабыңыз. Табаның астындағы отты алдымен орташа деңгейге қойыңыз, ал жұмыртқалар көтерілгенде оны азайтыңыз. Ыдысты шамадан тыс кептірмеу жақсы. Егер кесектер ісіп кетсе, шанышқымен тесіңіз. Тағам шамамен 20 минут бойы дайындалады. Дайын болған кезде табаққа салыңыз да, ірі үккіште үгітілген ірімшік себіңіз.