Қарлыған шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қарлыған шырыны. Шамамен 15 маусымда (жаңа стиль бойынша 28 маусым) жасыл қарлыған жинап, қабығын аршып, ағаш ерітіндісіне жақсылап езіп, шырынын сығып, үлкен құмыраға немесе бөтелкеге құйып, 2-3 лимон, кесілген, дәнсіз, шүберекпен мықтап байлаңыз, терезеге немесе ашық аспан астында 12-14 күн күн астында қойыңыз. Орныққан кезде таза шырынды үстіне абайлап төгіп тастаңыз, сүзгіден өткізіңіз, бөтелкелерге құйыңыз, әрқайсысына бір немесе екі тілім лимон немесе 1 ас қасық құйыңыз. л қабығы, тығыны, тұзы, мойынмен құрғақ құмға құйыңыз. Мұндай шырын екі -үш жылға созылады, және ол неғұрлым ұзақ тұрса, соғұрлым ол жақсарады, сондықтан оны лимон шырынынан ажырату қиын.