"Үлпілдек" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Крем: 800 гр. қаймақты дәке қабаты арқылы дуршлагқа тастаңыз, тоңазытқышқа түбінде ірі тұз қабаты бар кастрюльге бір тәулікке қойыңыз. Лақтырылған қаймақты бір стақан қантпен шайқаңыз. Қамыр: үлкен кастрюльде 3 жұмыртқа мен 1 дестені шайқаңыз. қант, 4 шай қасық қосыңыз. бал және 1 шай қасық. сөндірілген сода. Қант пен бал ерігенше баяу отта араластырыңыз. Көбікке шайқаңыз. Көбік көлемі ұлғайғанша 2 минут қайнатыңыз, үнемі араластырыңыз, сәл салқындатыңыз, шамамен 1,5 стакан ұн қосыңыз. қаймақ қалың болғанша араластырыңыз. Майланған калька қағазына жайыңыз, маймен майланған қолмен табаға жұқа торттарға созыңыз. 6 - 7 пирожныйларды баяу отта 3-5мин ішінде пісіріңіз. Кальканы жылы торттан алыңыз.