Жаңа піскен көкөністерден жасалған салат (қырыққабат шоғырында)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (қырыққабат сабағында) Бір кесе ақ қырыққабат, сәбіз, пияздың басы, 1 - 2 піскен қызанақ, тәтті бұрыш түйіршіктері, бір ас қасық жасыл бұршақ, 2 ас қасық мүкжидек немесе суланған лингонберри, аскөк және ақжелкен, салат таңбасы, қаймақ немесе майонез. Ақ қырыққабаттың тығыз дөңгелек шоғырын үстіңгі жапырақтардан тазалап, жуыңыз. Діңгекті діңгек тұрақты болатындай етіп кесіңіз. Қабырғаның қалыңдығын шамамен 0,5 см қалдырып, үстіңгі жағын (тарақтың 1/4 немесе 1/5 бөлігі) мұқият бөліп, тарақтың ішіндегісін кесіңіз. Осылайша, стокер салат ыдысына айналады, оны жаңа піскен көкөністерден жасалған салатпен толтыруға болады. Сәбізді ірі үккіште ұсақтап тураңыз, болгар бұрышын жолақтарға, пиязды сақиналарға, қызанақты тілімдерге немесе тілімдерге кесіңіз, аскөк, ақжелкен немесе жасыл пиязды ұсақтап тураңыз. Мүкжидек немесе лингонберри және жасыл бұршақ қосыңыз. Салатты дәмдеу үшін қаймақ, майонез немесе салат салатын қолдануға болады. Олар бөлек ыдыста беріледі.