Тауық еті қосылған жазғы салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: терісі жоқ 2 тауық етінің филесі 4 ас қасық.л зәйтүн майы 2 шай қасық бальзам сірке суы 1/2 шоқ жасыл пияз 1/2 шоқ аскөк 1 салат қияр 1 ас қасық.л лимон шырыны тұз бұрышы 1. Кішкене кесектерге кесілген төс еті. Дөңес түбі бар ыдыста (вок) немесе табада 1 ас қасық қыздырыңыз.л зәйтүн майы және 1 ас қасық.л бальзам сірке суы және етті жұмсақ болғанша шамамен 5 минут қуырыңыз. 3. Құю үшін лимон шырыны мен қалған сірке суын араластырыңыз. Тұз бен бұрыш қосып, қалған зәйтүн майымен шайқаңыз. 4. Тауық етін қияр мен көк пиязға қосыңыз. Таңғышты үстіне құйып, ингредиенттерді жақсылап араластырыңыз. Декорация үшін салатты туралған аскөкпен себіңіз. Кеңес: - Бұл салатты аскөк немесе жасыл пияз себілген пісірілген картоппен жылы немесе салқын түрде беруге болады. - Жақсы бальзам сірке суын сатып алған жөн. Оның ең аз мөлшерінің өзі көптеген тағамдарға керемет тәтті, жаңғақ хош иіс береді. - Жасыл пиязды аспаздық қайшымен кескен дұрыс. Қызмет көрсетер алдында оны жылы ыдысқа салған дұрыс, әйтпесе ол өзінің нәзік дәмін жоғалтады. Пияз гүлдері де жеуге жарамды және әдемі. 2. Жасыл пиязды жуыңыз, құрғатыңыз және жұқа сақиналарға кесіңіз. Қиярды тазалап, ұзындығы 2,5 см кесектерге кесіңіз. Қияр мен пиязды салат ыдысына араластырыңыз.