Майонез 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шикі жұмыртқаның сарысы 0,5 - кесе күнбағыс майы. 1 лимон шырыны. Тұз, бұрыш. (егер көбірек майонез қажет болса, сарысы мен өсімдік майының мөлшерін көбейтіңіз. Бірақ майонезді тек бір реттік тұтыну үшін дайындаған дұрыс екенін есте сақтаңыз).
Сипаттамасы Сарысын ағаш қасықпен мұқият бөліп алыңыз. Ұнтақтауды тоқтатпай, өсімдік майын тамшылатып, біртіндеп енгіземіз. Егер сіз басында көп мөлшерде май құйсаңыз, майонез жұмыс істемейді. Масса қоюланғаннан кейін майды ағынмен қосуға болады. Серпімді масса алынғанша шайқаңыз. Оның тегіс болуы үшін сарысы мен өсімдік майы бірдей температурада болуы керек. Жалпы, майонез суықтан гөрі жылуды жақсы көреді. Оны тоңазытқышта сақтауға болмайды. Дайын болған кезде тұз бен бұрыш себіңіз.