Тартылған шұжық қосылған батон
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 бөлке, 200 г шұжық, 100 г сары май, 2 түйір маринадталған қызыл болгар бұрышы, 3 қатты пісірілген жұмыртқа, 3-4 бұтақ ақжелкен, 1 шай қасық. қыша, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Нанды ұзынынан 2 жартыға кесіңіз, үгіндісін абайлап алыңыз. Шұжықты үгінділермен бірге ет тартқыштан өткізіп, алынған массаны жұмсартылған сары маймен сүртіңіз, қыша мен тұз қосыңыз. Бұрыштарды сақиналарға кесіңіз, оларды құрсаулар сияқты аршылған, пісірілген жұмыртқалардың үстіне қойыңыз. Пісірілген фарштың бір бөлігін нанның төменгі жартысына салыңыз, үстіне жұмыртқаны жайыңыз, үстіңгі жартысын бұрын толтырумен толтырылған қақпақпен жабыңыз. Нанды фольгаға орап, тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойыңыз. Қолданар алдында қалыңдығы 3 см кесектерге кесіңіз, ақжелкен жапырақтарымен безендіріңіз.